logo

Met volle angst vooruit

Skills

Processing

Arduino

Installation Design

Dit project is een met arduino en processing ontwikkelde simulatie om mensen de effecten van een paniek- of angstaanval te laten ervaren.

Veel mensen weten van het bestaan van angstproblematiek. Velen realiseren zich de impact er echter niet van. Hierdoor worden de moeilijkheden voor mensen met angstproblemen alleen maar meer vergroot.

De simulatie richtte zich op twee problemen van een angstaanval, namelijk een hogere/hardere hartslag en extreem negatieve gedachten. De simulatie start met een beeld waarin je de zee ziet, een erg rustgevend beeld. Door het gebruik van de knoppen op arduino kun je op eigen tempo richting een angstaanval gaan. Je hartslag versneld en wordt luider en na verloop van tijd wordt het beeld zwart.

voorbeeldfoto

Even later komen er negatieve gedachten op je af en na verloop van tijd worden dit er steeds meer. Degene die de arduino controleerde had de controle over al deze situaties, dus mocht het te veel worden kon diegene gemakkelijk terug naar het rustige beeld en de rustige hartslag.

Deze simulatie was te zien op de MAMDT Gen Art Hub op 25 april 2018.

expo